woensdag 21 augustus is Landgoed Singraven gastheer klassieke kamermuziek Stiftfestival

Op 21 augustus om 11:00 vinden op Landgoed Singraven twee concerten in de vorm van een ‘dubbelconcert’ plaats. Bezoekers genieten tijdens dit dubbelconcert zowel binnen als buiten van een concert van 45 minuten. Op het programma van het eerste concert, ‘To and from Britain with love’, staan o.a. Henry Purcell’s Chaconne in G klein en When I am laid in earth, Elisabeth Maconchy’s Strijkkwartet nr. 13  en John Dowlands In Darkness let me dwell. Het programma van het tweede concert ‘Schumann en Brahms: poëzie in muziek’ bestaat uit Phantasiestücke für Piano und Klarinet van Robert Schumann en Klarinettrio in A klein van Johannes Brahms.

Al voor de vijftiende keer is Twente deze zomer hét toneel van klassieke kamermuziek. Meer dan 25 concerten, opera’s en openluchtconcerten verdeeld over 8 bijzondere locaties: dat is het Stiftfestival. Centraal staat de intieme Stiftskerk te Weerselo. Maar ook prachtige landgoederen en eeuwenoude kerken vormen het decor voor dit zomerfestival, waaronder Landgoed Singraven.

Binnen het thema ‘Grenzeloos’ verkent artistiek leider en internationaal topviolist Daniel Rowland de grenzen van de kamermuziek. Hoogtepunten zijn de vier ‘onderdompelconcerten’ van onze composer in residence Pēteris Vasks met als culminatie het prachtige vioolconcert Distant light. Er klinken premières van Alissa Firsova en Marcelo Nisinman naast iconische meesterwerken van de twintigste eeuw zoals de Folk songs van Berio, Eight songs for a mad king van Sir Maxwell Davies en Messiaen’s Quatuor pour la fin du temps. Onder de ruim 30 musici zijn naast Nino Gvetadze, Alberto Mesirca en Marcelo Nisinman ook Young Artists als Tim Brackman en Niek KleinJan te horen. Er is bijzondere muziek van Enescu, Giovanni Sollima, Vaughan Williams en Cyrill Scott en last but not least Purcell’s opera Dido and Aeneas op de slotgracht van het schitterende Landgoed Twickel.

Het Stiftfestival vindt plaats van 18 tot en met 25 augustus. Voor het programma en meer informatie: www.stiftfestival.com.