Tweede pinksterdag: Dag van het Kasteel “over de grens”

Op Tweede pinksterdag, maandag 10 juni, zijn het Huis en het park open van 12.00 tot 17.00 uur, vanwege de landelijke Dag van het Kasteel. Het thema is “Over de grens”. Ruim 3 eeuwen lang heeft Nederland koloniale gebieden gehad. Hierdoor zijn er ook in Huis Singraven vele objecten van “over de grens”  te vinden.  U kunt de benedenverdieping van het Huis bezoeken en onze vrijwilligers vertellen u over de daar aanwezige “over de grens” objecten.

Toegang Huis en park € 6,00 p.p. Kinderen € 3,00. 

Alleen park € 3,00 p.p. (kinderen <12 gratis entree park)

Het Arboretum beschikt over een uitgebreide collectie bomen en struiken van “over de grens”.  Toegang Arboretum (via de landgoedwinkel)  € 3,00 p.p. (kinderen < 12 jaar gratis)

Extra programma om 11.30, 13.30 en 15.00 uur (vooraf aanmelden): u krijgt een korte lezing door historica Dineke Stam over de twee bijzondere schilderijen uit de collectie van Huis Singraven “de schutterij van paleis het Loo” door hofschilder T. Haag, performer Verno Romney geeft een voordracht en u wordt daarna meegenomen over de bovenverdieping door een gids van Huis Singraven. Kosten  € 10,00 p.p. (incl. benedenverdieping) Graag vooraf aanmelden op https://dagvanhetkasteel.nl/landgoed-singraven/

De Dag van het Kasteel wordt elk jaar op tweede Pinksterdag gehouden. Sinds 2008 organiseert NKS Kenniscentrum voor Kasteel en Buitenplaats dit evenement landelijk. Met dit publieksevenement willen ze u mee laten genieten van de rijkdom van kastelen en buitenplaatsen die ons land kent. Dit jaar doen meer dan 100 kastelen en buitenplaatsen in heel Nederland, België en Duitsland mee.