Zondag 28 april concert om 15.00 uur met fagottisten trio

L’ Éléphant Bleu is een trio bestaande uit drie bevlogen fagottisten die op kopieën van historische instrumenten het publiek kennis laten maken met onbekend repertoire uit de 19e eeuw. Voor dit concert staan de fagottrio’s van de componist Castil-Blaze centraal. Een onbekende naam wellicht, echter geen onbelangrijke. In het Parijs van de eerste helft van de 19e eeuw was Castil-Blaze een invloedrijke en markante figuur. Hij was de eerste muziek recensist en arrangeerde daarnaast talloze opera’s om deze ‘geschikt’ te maken voor de Franse bühne. Tijdgenoot Hector Berlioz sprak er schande van in zijn memoires. Niet onomstreden, flamboyant, goedlachs en een gewaardeerde vriend van Rossini. 

Tijdens ons concert dompelen we de luisteraar onder in de onverwachte sprankelende schoonheid van het geluid van een fagottrio. Melancholie en grappen wisselen elkaar af. De Parijse opera lijkt haar deuren te openen bij het horen van de historische arrangementen van prachtige aria’s van Rossini en met de zorgeloze composities van Castil-Blaze waant u zich zo in een pittoresk Frans dorp.

 

Vanaf 14.30 uur is Huis Singraven (Molendijk 37, Denekamp) open.  Aanvang concert 15.00 uur.  De kosten zijn € 17,50 p.p. (incl. koffie/thee voor aanvang) Graag vooraf aanmelden op beheerder@singraven.nl, of via telefoonnummer 0541-351906