Activiteiten

Wandelingen

Op Landgoed Singraven kunt u volop wandelen en fietsen. U geniet van de afwisseling in het landschap en de rustieke sfeer van het landgoed. Herhaaldelijk komt u de Dinkel tegen die langs de fraaie essen met hun akkers en weilanden slingert, tussen schitterende bospartijen en heidevelden door, en langs de karakteristieke Twentse houtwallen en boerderijen. Wie houdt van bijzondere flora en fauna, komt volop aan zijn trekken. De ijsvogel heeft er zijn domicilie.

Bij de VVV zijn diverse wandel- en fietsroutes verkrijgbaar die Landgoed Singraven aandoen. Het streekpad “Het Twentepad” van in totaal 85 kilometer loopt dwars door het landgoed.

Diners / Lunches / Seminars

Het Koetshuis, dat sfeervol gelegen is achter Huis Singraven, is uitermate geschikt voor lunches of diners, vergaderingen of  productpresentaties, het aansnijden van een bruidstaart of het geven van een receptie. Reservering van het Koetshuis loopt via restaurant De Watermolen. Wilt u een eigen cateraar, dan kunt u dit overleggen met restaurant De Watermolen.
Voor meer informatie: restaurant De Watermolen tel: 0541-351 372 of www.koetshuis-singraven.nl


Educatie

Landgoed Singraven doet mee aan het project “Educatie op Locatie”, dat georganiseerd wordt door de stichting Musea in Dinkelland. Andere deelnemende instellingen en musea zijn: Huize Keizer, Natura Docet, de Molenstichting Lattrop-Tilligte, het Openluchtmuseum Ootmarsum en Cosmos Sterrenwacht.

Leerlingen van groep 7 krijgen onder leiding van enkele vrijwillige medewerkers van Singraven een leuke, leerzame ochtend aangeboden op Huis Singraven. De leerlingen krijgen een educatieve rondleiding door het Huis. Daarna leren zij over de etiquette van het tafel dekken in vroegere en huidige tijden en ervaren ze de verschillen tussen arm en rijk. Tot slot ontwerpen zij in een geschikte werkruimte een bord/tegel en leren ze over het proces van het maken van aardewerk en porseleinen voorwerpen.

Ieder jaar vindt er een prijsuitreiking plaats aan het eind van het schooljaar, waarbij de 3 prijswinnaars een door keramisch kunstenares Roos Tamerus (www.keramiek-atelier.be) gemaakt bord/tegel krijgen, die door een jury uit de ontwerpen van de kinderen is geselecteerd.

Carmel College voortgezet onderwijs

Leerlingen van 3 Havo en 3 VWO krijgen door project Singraven meer inzicht in de vakken die horen bij de N-profielen. Centraal in de leerexperimenten staat de Dinkel, die over het terrein van Singraven loopt. In dit project gaan de leerlingen in groepjes zelf onderzoek doen aan dit riviertje, waarbij veel vakken aan bod komen: wiskunde, natuurkunde, aardrijkskunde, biologie en scheikunde.

Educatie op locatie