De historie

Het huis op landgoed Singraven heeft een rijke historie. In 1381 wordt het landgoed voor het eerst genoemd als agrarische boerenhofstede ‘ Hof ten Singraven’. Eigendom van de bisschop van Utrecht. Nadat het landgoed in het bezit is geweest van verschillende families, is het uiteindelijk door verkoop in het bezit gekomen van de heer Willem Frederik Jan Laan. Een particuliere eigenaar en laatste bewoner van Huis Singraven.

De heer Laan heeft opdracht gegeven voor diverse forse verbouwingen en restauraties, waaronder een neoclassicistische voorgevel. Gedurende de periode dat hij leefde in het huis, heeft hij een enorme kunst- en antiek collectie vergaard. De heer Laan heeft het landgoed in 1956 in eigendom gegeven aan Stichting Edwina van Heek onder de voorwaarde, dat alles in oorspronkelijke staat moet blijven voortbestaan.

Een bezoek aan Huis Singraven is dan ook alsof u terug gaat in de tijd. Bekijk de stijlkamers in Lodewijk XV- en Lodewijk XVI-stijl. Bezichtig daarnaast enkele stukken uit de prachtige kunst- en antiek collectie van de heer Laan.

Rondleiding door het huis

Tijdens het seizoen (vanaf Pasen t/m oktober) verzorgen wij iedere dinsdagmiddag, woensdagmiddag, donderdagmiddag en zaterdagmiddag doorlopende rondleidingen van 13.00 tot en met 15.30 uur.

In het naseizoen (november tot Pasen) verzorgen wij iedere zaterdagmiddag doorlopende rondleidingen van 13.30 tot en met 15.30 uur.

Het hoofdhek staat vanaf 13.00 uur (winter 13.30 uur) open. U loopt op de splitsing naar rechts, naar de toren van het Huis. Hier koopt u de kaarten voor de rondleiding en kunt u zich aanmelden. De rondleiding vindt plaats onder begeleiding van een gids.

Tip: Op zaterdag kunnen de tijden voor de rondleidingen veranderen vanwege een huwelijk, bekijk 3 dagen voor uw bezoek nog even de website om de laatste informatie te krijgen.

Belangrijke informatie voor een bezoek aan Huis Singraven

De kosten zijn € 10,– inclusief het bezoek aan het park. De kaarten kunt u kopen bij de toren.

Reserveren is alleen mogelijk voor groepen vanaf 10 personen en uitsluitend op aanvraag.

Er is een pinautomaat aanwezig.

Helaas is het Huis niet rolstoel toegankelijk.

Huis Singraven, landgoed Singraven, natuurwandeling, historie singraven, kunstcollectie

Galerij