Ontspannend wandelen

Het park is het bezichtigen waard door de bijzondere planten en het prachtige tuin- en landschapsontwerp. Onder Willem Laan werd het park volledig onder handen genomen. Hiervoor heeft hij de hulp ingeroepen van een zeer bekende tuinarchitect, Leonard Anthony Springer.

Tuinarchitect Springer gebruikte voor zijn een ontwerp een mix van 2 stijlen. De formele stijl met rechte lijnen vindt men dichtbij het huis, hier is de moestuin een mooi voorbeeld van. De Engelse landschapsstijl met gebogen lijnen, verrassende doorkijkjes, kunstmatige hoogteverschillen, kronkelende waterpartijen zijn verderaf van het huis te vinden.

Bloemen- en moestuin

Een weelde aan kleurrijk en geurige bloemen is hier te vinden. In het park staan verschillende beelden, zoals dat van de Griekse god Pan. Tegen de muur van de moestuin, vindt u een fontein met het beeld van Neptunus.

De bloemen- en moestuin wordt onderhouden door onze vrijwilligers. De moestuin hoort van oudsher bij een dergelijk huis, waardoor men zelfvoorzienend kon zijn.

De bloementuin wordt elk jaar met diverse bloemen ingezaaid. Tijdens het seizoen worden de bloemen geplukt door onze vrijwilligers en hier worden boeketten van gemaakt voor in het Huis.

Een lust voor het oog in alle jaargetijden!

Landgoedwinkel

In onze landgoedwinkel kunt u toegangskaarten kopen voor het park en het arboretum. De landgoedwinkel is gelegen tegenover restaurant de Watermolen en heeft ook diverse routes beschikbaar voor een wandeling. Daarnaast vindt u hier streekproducten, boeken en cadeauartikelen.

Tijdens het seizoen (vanaf Pasen t/m oktober) zijn wij geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 10.30 – 17.00 uur. Op zondag is dit van 12.00 – 17.00 uur.

Buiten het seizoen (november tot Pasen) hanteren we andere openingstijden, namelijk zaterdag van 11.00 – 16.30 uur en op zondag van 12.00 – 16.30 uur.

Landgoed winkel, Singraven landgoed, Singraven winkel

Handig om te weten

  • Toegangsprijs € 3,00 per persoon voor het park. Combinatieprijs park en arboretum € 5,00. De kaarten zijn verkrijgbaar bij de landgoedwinkel.
  • Voor groepen vanaf 5 personen zijn het gehele jaar rondleidingen met gids door het park mogelijk (uitsluitend op afspraak). Kosten gids eenmalig € 10,00.
  • Het park is alleen geopend voor wandelaars en is (beperkt) rolstoel/scootmobiel toegankelijk.
  • Honden toegestaan mits aangelijnd.
  • Fotoreportages voor bruidsparen in het park zijn niet mogelijk.