Park, bos en natuur

Bos en natuur

Landgoed Singraven beslaat ongeveer 500 hectare, waarvan ruim de helft bos en de rest voornamelijk landbouwgrond en natuur. Er is een grote variatie aan natuurschoon, mede door de aanwezigheid van de Dinkel. Er zijn veel mogelijkheden om wandelend of fietsend het landgoed te verkennen, bijvoorbeeld via uitgezette routes. Een deel van het landgoed bestaat uit een niet voor publiek toegankelijk stiltegebied. Hier komen zeldzame planten en dieren voor zoals ijsvogels en marters.

Park en arboretum

Rond het Huis liggen tuinen en een park dat in Engelse landschapsstijl werd ontworpen door de beroemde tuinarchitect Leonard Springer. De hier traag stromende Dinkel slingert er vredig doorheen. Het park bezit een uitgebreide bloemen en moestuin met bijenkasten. Buiten het park, aan de overzijde van de Molendijk, bevindt zich een arboretum. Stil, sfeervol en interessant, zeker met de toelichting van een gids.

Land- en tuinbouw

Landgoed Singraven herbergt een aantal landbouwbedrijven en een tuinbouwbedrijf. Het kenmerkende van deze bedrijven is dat zij allemaal werken op basis van het “Singraven principe” van volledige duurzaamheid. Zowel de melkveeboerderij van Koekkoek als het tuinbouwbedrijf De Witte Raaf van Berris zijn biologische bedrijven. De boerderij “het hoge end” van ten Berge is naast biologisch ook gericht op het fokken van het oude rundvee ras Lakenvelder. Er zijn mogelijkheden tot het bezoeken van deze bedrijven. Informatie hierover is verkrijgbaar in de landgoedwinkel.